Jachthaven pyramide watersport
30 Avril 2019 à 01h30 - 1689

Wat zijn de mogelijkheden om een ​​boot te huren?

Meer en meer eigenaren besluiten om hun boot van individu tot privé te huren, ongeacht hun grootte en type, om de eenvoudige reden dat het meer winstgevend is dan het te verkopen. Maar voor diegenen die geïnteresseerd zijn, is het een geweldig aanbod om de vakantie te diversifiëren.

De verschillende bootverhuurplatformen

U kunt een boot huren bij een verhuurbedrijf, u kunt een bootverhuursite huren tussen particulieren, maar het contract bepaalt dezelfde eisen. Huurboten liggen afgemeerd in een dok, wat betekent dat dit verbindingsplatform tussen klant en booteigenaar zijn basis heeft in de havens aangegeven in de routelijst. Voor Frankrijk is de wetgeving duidelijk over huurboten. U kunt een boot huren met of zonder schipper. De laatste is de kapitein van de boot met zijn matrozen. Als u door agentschappen gaat, surft u op de website en ontdekt u de catalogus met te huur aangeboden boten en op welke route ze zijn bedoeld. Op het bootlaken heeft u de beschrijving van de boot, het type van deze bootverhuur een zeilboot, een catamaran, een Yacht of een type motorboot bedoeld voor een rit en zelfs de boten voor de sporters.

Weten over de verschillende kenmerken van een betrouwbare boot

Inderdaad, er zijn spookboten, zij die niet zijn geregistreerd in het bootregister voor huurboten. Ja, deze bootlicentie is normaal gesproken in kleine letters getatoeëerd op de boot, maar het is aan u, de klant om deze te controleren. Als je een boot bestuurt die geen licentie heeft, kun je een boete krijgen van $ 250. Met deze bootlicentie krijgt de boot elk jaar zijn bezoek, maar je moet toch een boottransfer maken wanneer je hem huurt, zelfs met zijn schipper. Verzekeringspapieren zijn ook compleet, zelfs voor reizigers. Het bureau moet hiervoor samenwerken met verzekeringsmaatschappijen. Omdat het een plezierbootverhuur is, kunt u het hebben met zijn schipper die meestal de eigenaar is, of uzelf omdat u een bootvergunning heeft.

Inderdaad, er zijn boten die geen vergunning nodig hebben, zoals jetski, kajak en andere soorten van deze soort, alleen als de motor hoger is dan 6CV, nou deze boot heeft een licentie nodig boot.