Jachthaven pyramide watersport
30 Janvier 2021 à 14h23 - 13622

Auvergne: de perfecte plek om tot rust te komen

In het hart van het Centraal Massief is de Auvergne een ideale bestemming voor buitenactiviteiten. Deze groene regio biedt bezoekers de mogelijkheid om opmerkelijke natuurgebieden te aanschouwen. In dit artikel leest u wat u in de omgeving kunt doen en hoe u een geweldige vakantie kunt doorbrengen.

Een ideale bestemming om tot rust te komen

De Auvergne is een opmerkelijke bestemming om te ontdekken op een camping Auvergne. Om een ​​goede tijd in de regio te hebben, zijn er verschillende toeristische trekpleisters aanwezig voor het geluk van iedereen.

Le Puy en het Massif du Sancy bieden u een ideale omgeving om te wandelen of mountainbiken. Om de dieren te bewonderen kunt u naar het dierenpark van de Auvergne of naar de Pal. Dit laatste is naast een dierenpark ook een pretpark. Daar kun je 3 shows en honderden dieren zien. Wat het dierenpark van de Auvergne betreft, u kunt tientallen soorten uit alle vijf de continenten zien.

Het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne biedt u de mogelijkheid om de schoonheid van de omliggende landschappen te ontdekken. Dit park beslaat 150 gemeenten en omvat 4 vulkanische massieven.

De Auvergne heeft ook opmerkelijke meren. U kunt zwemmen in Lake Chambon of genieten van een wandeling rond Lake Pavin. Tussen Thiers en Ambert kunt u ook een uitstapje maken naar het meer van Aubusson.

U kunt ook de regio verkennen, per fiets of per vélorail. Onder de bestaande circuits kunt u het circuit verkennen dat Diou met Digoin verbindt, via het zijkanaal naar de Loire. U kunt uw verblijf in de regio afsluiten met een toeristisch treintje aan boord van de Gentiane Express. Van Riom-ès-Montagnes tot Lugarde, u kunt het prachtige landschap van de omgeving ontdekken.

Kies het juiste type accommodatie

Er zijn verschillende soorten accommodatie beschikbaar in de regio. U kunt kiezen uit: gastenkamers, vakantiehuizen en campings.

Een verblijf op een camping in de Auvergne biedt u veel voordelen. U kunt gemakkelijk de toeristische trekpleisters in de regio bezoeken en profiteren van de diensten die uw camping in de Auvergne aanbiedt.

De Auvergne herbergt vestigingen van 2 tot 4 sterren, met een goede geografische ligging. Op groen terrein kunt u een comfortabele stacaravan boeken. Traditionele kampeerders kunnen een plek reserveren om hun tent op te zetten. Bij het zwembad kunt u genieten van rustige momenten.

Blog

  1. 25 Juin 2020Huur een boot direct online terwijl u in het buitenland bent2617
  2. 6 Fév. 2020Autotoerisme in de Gard: de mooiste wegen, de beste plekken om te slapen1720
  3. 15 Déc. 2019Vakantie in de Ardèche: welke accommodatie te boeken?1116
  4. 13 Déc. 2019Het Drome-toerisme823
  5. 31 Mai 2019Wij helpen u als u een boot wilt huren1920
  6. 16 Mars 2019Es ist möglich, eine Yacht in Kroatien zu mieten1232